Home Over ons Onze diensten Zakelijk Contact

Aanvraag hypotheekofferte


Looptijd
Er is verschil tussen de looptijd van de lening (in Nederland meestal 30 jaar) en de periode waarop het afgesproken rentepercentage vast ligt. Die rentevaste periode kan variŽren van "zeer kort" (bijvoorbeeld iedere maand wijzigbaar) tot aan de volledige looptijd van de lening. Een rentevaste periode van 10 jaar komt momenteel het meeste voor. Hoe korter de rentevast periode, hoe groter de variatie in rente met uitschieters naar boven en naar beneden. In normale gevallen is de kortlopende rente lager dan de langlopende rente. Met een langlopende rente loopt de hypotheekgever niet het risico van onverwachte rentestijgingen, maar de prijs die daarvoor betaald wordt is een hogere rente.

Leningvormen
De basis-leningsvormen zijn de lineaire hypotheek, de annuÔteitenhypotheek en de levenhypotheek die veel mensen als de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek kennen, wat varianten van de levenhypotheek zijn. Ook kan gekozen worden voor een aflossingsvrije hypotheek, waarop niet wordt afgelost en waarbij dus alleen de rente betaald wordt. Na het verstrijken van de looptijd blijft de hypotheek in stand, maar wordt de lening vernieuwd bij onderhandse akte, hetgeen juridisch novatie of schuldvernieuwing wordt genoemd. Een relatief nieuwe vorm is de omgekeerde hypotheek, waarbij de hoofdsom toeneemt met opgebouwde rente.

Naast deze algemeen bekende hypotheekvormen zijn er ook nog andere vormen, namelijk de krediethypotheek, de overbruggingshypotheek en de lijfrentehypotheek. Afhankelijk van de hypotheeknemer is het mogelijk om wanneer een hypotheek wordt afgesloten een combinatie te maken tussen verschillende hypotheekvormen.


Klik op de blauwe knop linksboven om vrijblijvende hypotheekofferte aan te vragen. Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Wilt u een hypotheek met een voordelige premie en met een uitstekende service? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op!

Bereken direct uw premie

Klantenservice